Opatija

Opatija, elegantna turisticka destinacija, središte je rivijere s najdužom tradicijom u turizmu Hrvatske. Povoljan geoprometan položaj, najbliži izlaz na toplo more Srednje Europe, na otprilike 500 km od Milana, Beca i Münchena, bujna vegetacija i ugodna klima( 45°20’ sjeverne širine) najvažniji su razlozi zacetka i naglog razvoja turizma krajem 19. stoljeca.

Gradena na prijelazu 19. u 20. stoljece, do danas je zadržala sklad s prirodom. Njegovani parkovi, osvijetljeno obalno šetalište (lungomare 12 km), uredena kupališta i fontane okvir su za vile i hotele u koje se može smjestiti do 6.000 gostiju.

S obzirom na relativnu stalnost temperatura (zimski prosjek 7,0 C, ljeti 21,9 C), visoki zracni pritisak i stalno strujanje zraka, podneblje Opatije je umirujuce i okrepljujuce. Kontrasti mora i planine, zelenila parkova i plavetnila mora, starih gradevina i suvremenog komfora, bucnih zabavišta i tihih izletišta cine Opatiju i njenu okolicu privlacnim stjecištem turista u svako godišnje doba.

Kongresni kapaciteti (više od 50 dvorana sa do 900 sjedišta), 11 zatvorenih bazena, wellness programi, casino, diskoteke, ljetna pozornica s 2.000 mjesta, karnevali, festivali, mogucnost kracih izleta u bližu okolicu ili cjelodnevnih u nacionalne parkove Plitvicka jezera i Risnjak ili Veneciju dio su opatijske turisticke ponude.

Kontakt

MAURO GROZIC
Castel San Pietro Terme 14
51410 Opatija
ap.grozic@gmail.com
Telefon/Mobitel:
00385(0) 98 257 287

Opatija

Pročitaj detaljnije


Linkovi